Prelasti Dakmembranen

Prelasti is uitzonderlijk in meerdere opzichten. Prelasti is een ongewapend EPDM membraan voor het afdichten van daken. Prelasti EPDM kent vele toepassingsmogelijkheden en kan zowel gebruikt worden voor geballaste en verkleefde daken, als voor mechanisch bevestigde daken met behulp van het Centrix systeem. In onze fabriek worden de Prelasti membranen d.m.v. hotbonding techniek geprefabriceerd tot elk gewenst formaat. De geprefabriceerde naadverbindingen zijn en blijven 100% waterdicht. Geprefabriceerde membranen zorgen voor minder arbeid op locatie, waardoor de uitvoeringsrisico’s lager zijn.

Geballaste daken (Prelasti S)

Het Prelasti membraan wordt los gelegd op de ondergrond en voorzien van de juiste tegels of voldoende grind, volgens de windbelastingsberekening. De ballastlaag is naast ballast direct de brandveilige laag. Grind zorgt er tevens voor dat het hemelwater minder snel in de riolering terecht komt en kan worden beschouwd als waterbuffer. Indien correct uitgevoerd is de kans op verstopping door bladeren kleiner dan bij ongeballaste daken.

Verkleefde daken (Prelasti FR)

Verkleven van het Prelasti membraan wordt vooral toegepast bij lichte dakconstructies en bij daken met een te grote helling om te ballasten. Het Prelasti membraan wordt partieel verkleefd op de ondergrond met  Polyurethaan lijm, waarbij de lijm streepsgewijs aangebracht wordt op het dakoppervlak, of MS polymeer lijm waarbij de lijm met bijbehorend kitsysteem streepsgewijs wordt aangebracht. Ook kan het Prelasti membraan volledig verkleefd worden op de ondergrond met verspuitbare contactlijm. De verspuitbare contactlijm wordt dubbelzijdig aangebracht. Prelasti membranen kunnen worden verkleefd op diverse ondergronden zoals beton, staal, hout, geschikte isolatie of een oud bitumineus dak, voor zover deze schoon, droog, in goede staat en degelijk bevestigd zijn.

Centrix mechanische bevestiging (Prelasti FR)

De Centrix bevestigingstechniek combineert het gebruik van voorgefabriceerde membranen met niet perforerende bevestigingstechnieken als waterdichting voor lichtgewicht constructies. De bevestiging is geschikt voor warme en niet-geïsoleerde daken. De Centrix bevestigers worden bevestigd in de ondergrond met aangepaste schroeven volgens een vooropgesteld schema. De bevestiging van het Prelasti membraan gebeurt niet ter hoogte van de naadoverlap zoals bij alle andere daksystemen. Nadat de bevestigers zijn aangebracht, worden het prefab membraan uitgerold. Hierdoor zijn direct de grootste delen van het dak gedicht. Het hechten van de bevestigers aan het Prelasti membraan gebeurt in enkele seconden, door middel van inductie, met behulp van een draagbaar Centrix toestel of de Guardian Weld. Het Centrix systeem is samengesteld uit twee gepatenteerde technieken: het Centrix inductie systeem en de Thermobond las-techniek.

GERELATEERDE INFORMATIE


[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row]
[/fusion_builder_container]